CORONA MAATREGELEN

Kinderfeestjes bij Bake a party!

De manier waarop de bakfeestjes wordt georganiseerd, is aangepast aan de huidige veiligheidsvoorschriften omtrent COVID19.

Op zich vallen de maatregelen omwille van de feestjes heel goed mee, al klinkt het soms wat omslachtig. Alle maatregelen zijn in lijn met de jeugdwerking en wat is toegestaan voor -12 jarigen.

Toch een paar dingen om rekening met te houden:

 • Volwassenen die kinderen afzetten of oppikken mogen de bubbel niet betreden. Zij zetten hun bakkertjes af en pikken ze op aan de deur van het bakatelier. Gelieve dit naar de ouders te communiceren. 
 • Er wordt aan alle volwassenen gevraagd om bij het brengen en ophalen van de kinderen een mondmasker te dragen en de social distancing regels te respecteren.
 • Mocht er iets coronagerelateerd te melden zijn, dan ben jij (als ouder van de jarige) mijn contactpersoon om samen de andere ouders en kinderen te informeren. Er wordt aan iedereen gevraagd Bake a Party te contacteren indien een kind in de twee dagen na het feest positief test op COVID-19. Zo kunnen wij samen het nodige ondernemen om de andere deelnemers van de feestbubbel te informeren en kan ik de nodige maatregelen treffen voor komende bakworkshops.


Nog extra info?

 • In de bubbels zetten we de bakbeleving voort.
 • Men kan ook buiten spelen of bij de diertjes gaan.
 • Ik hou als begeleidster mijn mondmasker op en ik hanteer de huidige afstand- en coronamaatregelen.
 • Ikzelf als begeleider hou me in mijn privéleven zeer strikt aan de opgelegde Coronamaatregelen: veiligheid primeert en ik wil de herwonnen vrijheid van mezelf en alle kinderen niet riskeren! Eens binnen in het bakatelier, kunnen de kinderen nog steeds naar hartenlust creëren, spelen en fantaseren.
 • Materiaal wordt naar goede gewoonte schoon gemaakt, tafels, stoelen en gedeelde spullen worden na de activiteit ontsmet.
 • Naar goede gewoonte krijgt het sanitair ook een dagelijkse, grondige schrobbeurt.
 • Er is handgel voorzien en het bakatelier wordt voldoende verlucht: voor, na en zoveel mogelijk tijdens de activiteit.

Deelnemers van het feest

Bake a Party verwelkomt het liefst alle kinderen tijdens een bakactiviteit. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, worden er voorlopig enkele uitzonderingen gemaakt, gelieve deze ZEKER te respecteren!

 • Kinderen die in de drie dagen voor het feest ziek zijn (geweest) kunnen helaas niet deelnemen. Enerzijds omdat het kind anderen kan besmetten (ongeacht het over COVID-19 gaat of niet), anderzijds heeft het kind dan een verzwakt immuunsysteem waardoor het zelf ook vatbaarder is voor ziektes.
 • Wie COVID-19 heeft gehad, moet minimaal zeven dagen na diagnose rekenen alvorens opnieuw deel te kunnen nemen aan de activiteit en reeds drie dagen klachtenvrij zijn.
 • Wie een besmet persoon binnen de eigen thuisbubbel heeft (ouder, broer, zus...), moet getest worden en moet de termijn voor thuisisolatie respecteren vanaf het laatste contact met de patiënt.
 • Kinderen die tot de risicogroep behoren, kunnen deelnemen mits een schriftelijke toestemming van de ouder, voogd of huisarts. Hoe weet je als je zoon of dochter tot de risicogroep behoort? Die lijst kan je hier raadplegen.
 • Het is geen probleem als je kind de week voor het feest bij Bake a Party, met een andere organisatie deel heeft genomen aan een activiteit. Wel wordt aangeraden in het weekend tussen de twee activiteiten de bubbels waarin je kind contact heeft te beperken. En wees alert voor de ziektesymptomen.

Ziezo, de grote lijnen over hoe het er voorlopig aan toe zal gaan, zijn uitgetekend. Het wordt een creatieve tijd waar we meer dan ooit plezier en veiligheid met elkaar verzoenen. We passen overal de maatregelen nauwlettend toe en tegelijk zetten we alles op alles om alle kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Eentje vol plezier, amusement en handen wassen.

Ik dank jullie alvast voor jullie begrip, support en vertrouwen!

Tot op het feestje!

Sheena